fbpx

Wat is vegan leder? En wat is het verschil met echt leder?

handtas carpisa rood crossbody tas
Mijn eerste blog over handtassen
januari 9, 2021
Pimp je handtas op met een verstelbare tas riem
januari 24, 2021
handtas carpisa rood crossbody tas
Mijn eerste blog over handtassen
januari 9, 2021
Pimp je handtas op met een verstelbare tas riem
januari 24, 2021
Toon alles

Wat is vegan leder? En wat is het verschil met echt leder?

In mijn tweede blog voor JasjeTasje wil ik het er over hebben waarom ik voor mijn tassen en ook natuurlijk mijn jassen voor vegan leder ofwel kunstleder ga. Het voordeel is dat het in ieder geval diervriendelijk en milieuvriendelijk is. Het looien van leer is namelijk het meest vervuilende product. Ik kan over het looien van leer wel van alles over vertellen, maar dan wordt mijn blog erg lang. Willen jullie  meer informatie hierover zoek dan even bij Google op ‘milieuvervuiling en looien van leer’.

Het andere voordeel van vegan leder is dat het makkelijk in onderhoud en waterafstotend is, daardoor krijgen scheurtjes en krassen en vlekken geen kans. Dat willen wij niet, want onze handtasjes moeten wel mooi blijven!!

Vroeger was vegan leder of kunstleder heel erg nep met een glimmende laag en zag het er uit als plastic. Tegenwoordig wordt het veel mooier geproduceerd, omdat vegan leder / kunstleder gemaakt wordt van kunststof op textiel met een structuur van echt leer.

Zo heb je ook handtassen met geschaafd vegan/kunst leer en dit lijkt erg op suède (suède: is de binnenkant van de lerenhuid) en soms niet te onderscheiden is van echt leer.

Wil je je mooie vegan lederen handtas of jas goed onderhouden smeer hem dan af en toe in met vaseline. En nog een extra leuke bijkomstigheid is dat vegan leder een stuk goedkoper is dan echt leder.

Hierbij post ik nog een voorbeeld van een van mijn mooie vegan leren handtas / crossbody tas, die ik in twee maten en ook in de kleur cognac in de webshop verkoop. Klik op de afbeelding of bekijk de vegan handtas in mijn webshop.

zwarte handtas esmee vegan leder

Liefs

Carin-Schol-Handtekening

Carin Schol

 

carin
carin
Oké, ik ben eerlijk mijn kast staat vol met jassen en tassen. Vrouwen en 'jassen & tassen' het blijft een bijzondere combinatie! Hoe blij kunnen wij vrouwen hiervan worden. Ik wil graag mijn gevoel voor mooie jassen en tassen met je delen. Vandaar een webshop met betaalbare Jassen en Tassen waar iedereen zich mooi mee kan voelen!

Comments are closed.